Hääbändi lienee itsestäänselvyys lähes jokaisessa hääjuhlassa. Bändien hinnat vaihtelevat runsaasti, mutta pääsääntöisesti hinnat lähtevät 700 eurosta ylöspäin. Kokeneemmat hääbandit maksavat noin 1500 euroa ja jos juhliin halutaan valtakunnallisesti tunnettu artisti, hääbudjettiin tulee tehdä noin 2500-5000 euron suuruinen varaus. Hintojen lisäksi tunnettujen yhtyeiden saamista vaikeuttaa heikko saatavuus. Moni isoimmista artisteista ei ole halukas tekemään keikkoja yksityishenkilöille, jos keikkakalenteri on jo muutenkin kovin täynnä. Artistien varaustilannetta ja saatavuutta kannattaa kysellä suoraan keikkamyyjiltä, joiden tiedot löytyvät artistien verkkosivuilta.

Usein oletetaan, että bändi riittää juhlien musiikkien osalta. Helposti unohdetaan, että bändi viihdyttää vieraita ainoastaan illalla kun juhlat ovat jo hyvässä vauhdissa. Juhlien tunnelman kannalta on olennaista, että vieraat viihtyvät heti juhlien alusta alkaen. Usein juhlien ensimmäiset tunnit ratkaisevat myös loppuillan tunnelman. Liian monesti juhlien alkutunnit ovat kiusallisen hiljaisia ja jäykkiä tunnelmaltaan. Häät ovat tyypillisesti juhlat, joihin kerääntyy iso määrä toisilleen tuntemattomia henkilöitä. Juhlaparin ystävät eivät välttämättä tunne sukulaisia ja morsiamen puolen sukulaiset saattavat tavata sulhasen sukulaisia ensimmäistä kertaa. Näin ollen yhteisiä puheenaiheita ei vielä ole syntynyt ja sen vuoksi hääjuhlissa onkin usein varsin odottava tunnelma juhlien alussa.

Ammattitaitoinen DJ huolehtii juhlavieraiden viihtymisestä juhlien alusta alkaen. Hän ottaa vieraat vastaan heidän saapuessaan hääjuhliin. DJ toimii myös tunnelman keventäjänä ja voi myös juonnoissaan kertoa juhlavieraille perusasioita juhlien aikataulusta ja ohjelmasta. DJ voi tarvittaessa toimia myös illan juontajana, mikäli bestman ja kaaso eivät halua ottaa tätä roolia itselleen. DJ:llä on olennainen rooli myös hääbändin taukojen aikana, jotta bändin nostama tunnelma ei pääse latistumaan taukojen aikana. Perinteisesti bändien soittoaika on 3 x 45 minuuttia, joten hääbändi ei useinkaan riitä koko illan musiikkitarpeeseen.

Helpoiten tilaa DJ:n Popmasterin verkkosivujen kautta. Valitse ylävalikosta “Kokoa pakettisi” ja muodosta sen kautta juuri sellainen kokonaisuus kuin itse haluat. Autamme mielellämme sinua myös puhelimitse, mikäli kaipaat opastusta ja vinkkejä valinnoissa.

Häät ovat ainutlaatuinen juhla ja niiden tunnelmaan kannattaa panostaa. Iloinen ja välitön tunnelma jää myös häävieraiden mieleen ja juhlianne muistellaa pitkään.

”Juontaja oli nappivalinta hääjuhlaamme! Hänellä oli hyvä tilannetaju; kun tunnelma kävi esimerkiksi puheen jälkeen vähän hartaaksi, hän täräytti reippaan biisin taustalla ja iloinen puheensorina palasi juhlatilaan samantien. Muutenkin juontajan biisivalinnat toimivat meidän tekemiemme valintojen rinnalla erinomaisesti. Juontaja ylläpiti tunnelmaa todella hienosti ja oli iloinen näky aina, kun häneen päin vilkaisikin! :)”
– Mira Linnamaa, häät 6.8.2016, Ravintola Saaristo, Helsinki –

LUE LISÄÄ:
Hääbändit Tampere
DJ häihin
Suosituimmat häävalssit