Musiikki on olennaisessa roolissa hääjuhlien tunnelman luomisessa. Tyypillisesti juhlien musiikista puhuttaessa keskustelu kääntyy automaattisesti hääbändien valintaan. Elävä musiikki luo juhlaan arvokkuutta ja tarjoaa etenkin vanhemmalle väelle mahdollisuuden perinteisiin tansseihin. Viime vuosina yhä useammissa häissä musiikista on vastannut ammattimainen DJ, joka huolehtii juhlien tunnelmasta joko yksin tai yhdessä hääbändin kanssa.

Hääjuhlien tunnelman osalta haastavin vaihe koetaan heti juhlien alkumetreillä. Liian monesti juhlien ensimmäiset tunnit ovat kiusallisen hiljaisia ja jäykkiä tunnelmaltaan. Häät ovat tyypillisesti juhlat, joihin kerääntyy iso määrä toisilleen tuntemattomia henkilöitä. Juhlaparin ystävät eivät välttämättä tunne sukulaisia ja morsiamen puolen sukulaiset saattavat tavata sulhasen sukulaisia ensimmäistä kertaa. Näin ollen yhteisiä puheenaiheita ei vielä ole syntynyt ja sen vuoksi hääjuhlissa onkin usein varsin odottava tunnelma juhlien alussa.

Ammattitaitoinen DJ huolehtii juhlavieraiden viihtymisestä juhlien alusta alkaen ja ottaa vieraat vastaan heidän saapuessaan hääjuhliin. Hän toimii myös tunnelman keventäjänä ja voi myös juonnoissaan kertoa juhlavieraille perusasioita juhlien aikataulusta ja ohjelmasta. DJ voi tarvittaessa toimia myös illan juontajana, mikäli bestman ja kaaso eivät halua ottaa tätä roolia itselleen. DJ:llä on olennainen rooli myös mahdollisen hääbändin taukojen aikana, jotta bändin nostama tunnelma ei pääse latistumaan taukojen aikana.

Hääbändi vai DJ? Vai molemmat?

Moni hääpari kipuilee hääjuhlien budjetin kanssa, mutta juhlien tunnelmasta ei kuitenkaan olla valmiita pihistämään. Usein juhlien kipukynnykseksi nousee esiintyjien hankinta, koska laadukkaiden ohjelmapalvelujen hinnat ovat vuosien saatossa nousseet varsin korkeiksi. Elävän musiikin kustannukset nousevat tyypillisesti 800-1500 euroon ja esiintyjän lisäksi hääparin on huolehdittava tunnelmasta ennen bändin esiintymistä ja myös heidän esiintymisen jälkeen. Ratkaisuksi ovat tulleet ammattimaiset DJ-palvelut, jotka tarjoavat ravintolatason tiskijukkia myös yksityisiin tilaisuuksiin. Toisin kuin yhtyeet, DJ kulkee yhden miehen voimin eikä kustannukset näin ollen nouse lähellekään samaan tasoon 3-6 henkisen yhtyeen kanssa. Tyypillisesti tiskijukan peruspalvelut kustantavat noin 600 euroa per ilta. Halutessaan asiakkaalla on mahdollisuus tilata DJ:n esiintymiskokoonpanoon lisää näyttävyyttä valoilla ja muilla lisävarusteilla. Syynä DJ-palvelujen suosioon onkin paitsi kustannukset myös DJ-palvelun pidempi soittoaika ja monipuolisuus.

Popmasterilla vahva asema hääjuhlissa

Valtakunnallinen DJ- ja karaokepalvelu Popmaster tekee vuosittain yli 300 hääkeikkaa ympäri Suomea. Tällä volyymillä Popmaster onkin Suomen johtava DJ- ja karaokepalvelujen tarjoaja hääjuhlissa. Popmaster on tehnyt palvelun tilaamisesta äärimmäisen helppoa, sillä asiakkaalla on mahdollisuus koota mieleisensä juhlapaketti ja laskea sen kustannukset suoraan Popmasterin verkkkosivuilla ympäri vuorokauden. Popmasterin palvelu ja toiminnan laatu miellyttää myös sen asiakkaita, sillä Popmasterin saama asiakaspalaute on varsin miellyttävää luettavaa. Popmaster julkaisee asiakkaiden antamia palautteita verkkosivuillaan osoitteessa www.popmaster.fi/kokemuksia.

Kuuntele suosituimmat häämusiikit Spotify-soittolistana

Tunnetut häävalssit pitävät yhä pintansa perinteisissä hääjuhlissa. Moni hääpari haluaa kuitenkin valita hääjuhlan tärkeimmäksi kappaleeksi uudemman kappaleen, joka saattaa liittyä esimerkiksi hääparin yhteiseen taipaleeseen. Näiden uudempien kappaleiden kirjo on erittäin laaja ja sen vuoksi Popmaster onkin koonnut suosituimmat häävalssit ja –tanssit Spotify-soittolistoiksi. Soittolistoja on mahdollista kuunnella suoraan Popmasterin verkkosivuilla www.popmaster.fi/haamusiikki tai Spotifyssä, josta Popmaster löytyy nimellä PopmasterDJ. Popmasterin DJ:t päivittävät soittolistoja uusien kappaleiden julkaisun myötä ja sen vuoksi näillä hääsoittolistoilla onkin runsaasti seuraajia Spotifyssä.