Ravintolan taustamusiikilla on olennainen rooli asiakkaiden viihtymisen näkökulmasta. Oikein profiloitu musiikkilinja saa asiakkaan tuntemaan kuuluvansa kyseiseen miljööseen ja muiden asiakkaiden muodostamaan sosiaaliseen yhteisöön. Ravintolan taustamusiikki voidaan toteuttaa monellakin eri tavalla, mutta yhä useammin ravintolan musiikkiprofilointi toteutetaan tietokonepohjaisen musiikkijärjestelmän avulla.

DJ Online

DJ Online -musiikkijärjestelmän ainutlaatuisuus perustuu siihen, ettei ravintola enää tarvitse valita musiikkia kappaleiden perusteella vaan ravintola pystyy määrittelemään haluamansa musiikkityylin. DJ Onlinen musiikkitietokannasta löytyy satoja tuhansia musiikkikappaleita, joista useisiin kymmeniin tuhansiin kappaleisiin on tehty musiikkityylin määritys kymmenien eri atribuuttien perusteella. Yksittäisiin kappaleisiin on siis määritetty miten tanssittava se on, kuinka paljon siinä on mukanalaulettavan kappaleen elementtejä, mikä on kappaleen biittiluku, miltä aikakaudelta kappale on, kuinka pariuttava kappale on, jne. Näiden määritysten pohjalta ravintola pystyy luomaan haluamansa musiikkilinja erittäinkin tarkasti. Musiikkityylit voidaan ajastaa tunnin tarkkuudella, joten lounaalla voidaan soittaa rauhallisempaa musiikkia ja iltaa kohti musiikkilinja tiivistyy. DJ Onlinen järjestelmästä löytyy myös helppokäyttöinen karaokeominaisuus, jukebox ja mahdollisuus kuvamainosten esittämiseen.
Lue lisää

Feelment®

Feelment® (ent. Maestro Pro) on monipuolinen viihdejärjestelmä, jonka avulla ravintolat, hotellit, baarit ja muut yritykset soittavat taustamusiikin, karaoken ja näyttävät urheilukanavat sekä mainokset. Sovellus toimii Windows 10/11 -alustalla ja on ladattavissa omalle koneelle tai tarvittavat laitteet voi hankkia palvelulaitteina suoraan Feelmentiltä. Taustamusiikkipalvelu on saatavilla myös Android-laitteille. Taustamusiikkipalvelu sisältää yli 300 musiikkiasiantuntijoiden laatimaa soittolistaa ja halutessasi voit tilata räätälöidyt Brand Fit-listat. Lisäksi voit luoda omia listoja tai tuoda niitä suoraan Spotifystä. Kappalekirjasto sisältää yli 30 miljoonaa kappaletta ja uusimmat hitit löytyvät heti julkaisun jälkeen. Feelmentin Karaokess on Suomen kattavin karaokevalikoima, joka sisältää yli 50% enemmän kotimaisia kappaleita kuin muissa järjestelmissä. Karaokevalikoima kasvaa viikoittain ja uusimmat hittibiisit ovat nopeasti laulettavissa. Feelmentin Digital Sigange -mainosnäyttöpalvelu on käyttäjälle ilmainen, eikä se vaadi muiden palveluiden tilaamista. Urheilukanaviin on saatavilla Telia Liiga, C More Sport, Ruutu ja useat ilmaiskanavat.
Lue lisää

Mood Player

Entinen Pelikan Soittorasia tunnetaan nykyisin nimellä Mood Player. Kansainvälisesti toimivan Mood Median taustamusiikkijärjestelmä perustuu musiikkikirjastoon, johon asiakas pystyy omatoimisesti lataamaan uusia kappaleita tarpeensa mukaan. Mood Playeriin on saatavilla myös karaokeominaisuus ja sillä voidaan esittää myös musiikkivideoita. Pitkän toimintahistoriansa ansiosta Mood Playerillä on vahva jalansija ravintolakentällä ja sen vuoksi Mood Playerin voi bongata niin Lapin hiihtokeskuksista kuin uusimmista yökerhoistakin.
Lue lisää

Singa Pro

Kesäkuussa 2016 lanseerattu Singa Pro on kehitetty ensisijaisesti karaoken tarpeisiin, mutta se soveltuu myös karaokeravintoloiden taustamusiikin soittamiseen. Singa Pro on nettipohjainen järjestelmä, jota käytetään tilauksen mukana toimitettavalla iPadilla. Laitteen käyttöönotto on erittäin helppoa, sillä se on käyttövalmis ilman erillisiä asennuksia. Singa Pron karaokekirjastossa on yli 20.000 kappaletta, joten laulettavaa riittää mielin määrin. Singasta on tarjolla myös Spotifyn tyyppinen mainosrahoitteinen karaokejärjestelmä yksityisasiakkaille. Tulevaisuudessa asiakkailla on mahdollisuus laittaa karaokekappaleita sisään Singaa käyttävissä ravintoloissa suoraan Singan mobiilisovelluksen kautta. Laulutoiveen syötettyään asiakas saa ravintolan Singasta ilmoituksen oman lauluvuoronsa ajankohdasta. Singa Pro kehittyy nopealla tahdilla ja  sen voidaan odottaa ottavan voimakkaasti markkina-asemaa lähivuosien aikana.
Lue lisää

Mixjay

Trend Channelin MixJay-järjestelmä oli ensimmäinen musiikkijärjestelmä, joka mahdollisti myös musiikki- ja fiilisvideoiden esittämisen ravintoloissa. Trend Channelin järjestelmä ei ole viime vuosien aikana juurikaan kehittynyt ja sen käyttö on ollut laskusuunnassa. Trend Channelin järjestelmä löytyy videotoiminnon ansiosta kuitenkin vielä monen yökerhon ja rockbaarin DJ-kopista.
Lue lisää

LUE MYÖS:
DJ ravintolaan
Karaoke ravintolaan
Kymmenen syytä valita Popmaster