Ravintolan taustamusiikilla on olennainen rooli asiakkaiden viihtymisen näkökulmasta. Oikein profiloitu musiikkilinja saa asiakkaan tuntemaan kuuluvansa kyseiseen miljööseen ja muiden asiakkaiden muodostamaan sosiaaliseen yhteisöön. Ravintolan taustamusiikki voidaan toteuttaa monellakin eri tavalla, mutta yhä useammin ravintolan musiikkiprofilointi toteutetaan tietokonepohjaisen musiikkijärjestelmän avulla.

DJ Online

Tällä hetkellä käytettävyydeltään ylivoimainen musiikkijärjestelmä. Järjestelmän ainutlaatuisuus perustuu siihen, ettei ravintola enää tarvitse valita musiikkia kappaleiden perusteella vaan ravintola pystyy määrittelemään haluamansa musiikkityylin. DJ Onlinen musiikkitietokannasta löytyy satoja tuhansia musiikkikappaleita, joista useisiin kymmeniin tuhansiin kappaleisiin on tehty musiikkityylin määritys kymmenien eri atribuuttien perusteella. Yksittäisiin kappaleisiin on siis määritetty miten tanssittava se on, kuinka paljon siinä on mukanalaulettavan kappaleen elementtejä, mikä on kappaleen biittiluku, miltä aikakaudelta kappale on, kuinka pariuttava kappale on, jne. Näiden määritysten pohjalta ravintola pystyy luomaan haluamansa musiikkilinja erittäinkin tarkasti. Musiikkityylit voidaan ajastaa tunnin tarkkuudella, joten lounaalla voidaan soittaa rauhallisempaa musiikkia ja iltaa kohti musiikkilinja tiivistyy. Popmaster suosittelee DJ Onlinea ravintoloiden musiikkijärjestelmäksi.
Lue lisää

Mood Player

Entinen Pelikan Soittorasia tunnetaan nykyisin nimellä Mood Player. Kansainvälisesti toimivan Mood Median taustamusiikkijärjestelmä perustuu musiikkikirjastoon, johon asiakas pystyy omatoimisesti lataamaan uusia kappaleita tarpeensa mukaan. Mood Playeriin on saatavilla myös karaokeominaisuus ja sillä voidaan esittää myös musiikkivideoita. Pitkän toimintahistoriansa ansiosta Mood Playerillä on vahva jalansija ravintolakentällä ja sen vuoksi Mood Playerin voi bongata niin Lapin hiihtokeskuksista kuin uusimmista yökerhoistakin.
Lue lisää

Singa Pro

Kesäkuussa 2016 lanseerattu Singa Pro on kehitetty ensisijaisesti karaoken tarpeisiin, mutta se soveltuu myös karaokeravintoloiden taustamusiikin soittamiseen. Singa Pro on nettipohjainen järjestelmä, jota käytetään tilauksen mukana toimitettavalla iPadilla. Laitteen käyttöönotto on erittäin helppoa, sillä se on käyttövalmis ilman erillisiä asennuksia. Singa Pron karaokekirjastossa on yli 20.000 kappaletta, joten laulettavaa riittää mielin määrin. Singasta on tarjolla myös Spotifyn tyyppinen mainosrahoitteinen karaokejärjestelmä yksityisasiakkaille. Tulevaisuudessa asiakkailla on mahdollisuus laittaa karaokekappaleita sisään Singaa käyttävissä ravintoloissa suoraan Singan mobiilisovelluksen kautta. Laulutoiveen syötettyään asiakas saa ravintolan Singasta ilmoituksen oman lauluvuoronsa ajankohdasta. Singa Pro kehittyy nopealla tahdilla ja  sen voidaan odottaa ottavan voimakkaasti markkina-asemaa lähivuosien aikana.
Lue lisää

Maestro

Viihdeväylä Oy:n Maestro-tuotteella on vahva jalansija etenkin Pohjois-Suomessa. Maestron toiminta perustuu tietokonepohjaiseen musiikkikirjastoon, jonka laajuus määrittää kuukausiveloituksen suuruuden. Maestroon on mahdollista liittää taustamusiikin lisäksi karaoke ja mainosnäyttöjä.
Lue lisää

Mixjay

Trend Channelin MixJay-järjestelmä oli ensimmäinen musiikkijärjestelmä, joka mahdollisti myös musiikki- ja fiilisvideoiden esittämisen ravintoloissa. Trend Channelin järjestelmä ei ole viime vuosien aikana juurikaan kehittynyt ja sen käyttö on ollut laskusuunnassa. Trend Channelin järjestelmä löytyy videotoiminnon ansiosta kuitenkin vielä monen yökerhon ja rockbaarin DJ-kopista.
Lue lisää

 

LUE MYÖS:
DJ ravintolaan
Karaoke ravintolaan
Kymmenen syytä valita Popmaster